ألغاز للأذكياء [الأرشيف] - منتديات مسك الغلا

المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : ألغاز للأذكياء


جميلة الشرق
03-19-18, 08:08 PM
ألغاز من كتاب منسا للعباقرة والأذكياء
لغز (1)
شاب قام بشراء حصانين من أحصنة السباق
ولكنه تكلف كثيرا في تدريبهما فقرر بيعهما بسعر 99 جنيها
وبذلك يكون ربح 10% من بيع الحصان الأول وخسر 10% من بيع الحصان الثاني
المطلوب: هل هذا الشاب خسر أم كسب من هذه العملية وما المقدار تحديدا؟ أم بقت أمواله كما هي؟

الغاوي
03-20-18, 10:17 AM
اتوقع انه خسر
عشره بالميه من قيمتهم

جميلة الشرق
03-24-18, 03:43 AM
اتوقع انه خسر
عشره بالميه من قيمتهم

المسا منور الالغاز
لا فكر كمان شوية
هو لغز صعب هيحتاج معادلات رياضية

الفيفي2017
03-24-18, 03:42 PM
اعتقد انه لم يربح ولم يخسر
لانه ماربحه في الحصان الاول خسره في الحصان الثاني

دانتيلا
03-25-18, 07:19 AM
السؤال فيه شي غلط
هو اصلا بكم اشترا سعر الحصان الواحد؟
وبكم باع الحصان الواحد؟
لان الربح والخسارة تعتمد على سعر شرائهما وسعر بيعهما
اظن كذا علشان نعرف كم ربح وكم خسر :dunno:

الاسطوري
03-25-18, 07:29 AM
هههههههههههههههههههههه
تصبحون على خير

جميلة الشرق
03-25-18, 05:37 PM
اعتقد انه لم يربح ولم يخسر
لانه ماربحه في الحصان الاول خسره في الحصان الثاني

الفيفي منور اللغز
لا .. لأن قيمة 10% مش نفس المبلغ في الحالتين

جميلة الشرق
03-25-18, 05:39 PM
السؤال فيه شي غلط
هو اصلا بكم اشترا سعر الحصان الواحد؟
وبكم باع الحصان الواحد؟
لان الربح والخسارة تعتمد على سعر شرائهما وسعر بيعهما
اظن كذا علشان نعرف كم ربح وكم خسر :dunno:

دانتيلا .. منورة اللغز
لا مفيش غلط في السؤال
وانتى قربتى من الحل على فكرة
وفعلا لازم نحسب الاول القيمة بالتحديد بالمعادلات
عشان نعرف الربح والخسارة

جميلة الشرق
03-25-18, 05:41 PM
هههههههههههههههههههههه
تصبحون على خير

ههههههه وأنت من أهل الخير
الاسطوري منور

Desiĝner
04-03-18, 08:49 AM
.

لست بارعا في الحساب لكن لنجرب حظنا
الحصان الثاني اشتراه بـ 110 باعه بـ 99 خسر فيه 11
الحصان الأول اشتراه بـ 90 باعه بـ 99 ربح 9


خسر في هذه الصفقة جنيه واحد
وتكلفة تدريبهما :35:


لست متأكدا من الإجابة

لغز جميل

جميلة الشرق
04-03-18, 06:52 PM
.

لست بارعا في الحساب لكن لنجرب حظنا
الحصان الثاني اشتراه بـ 110 باعه بـ 99 خسر فيه 11
الحصان الأول اشتراه بـ 90 باعه بـ 99 ربح 9


خسر في هذه الصفقة جنيه واحد
وتكلفة تدريبهما :35:


لست متأكدا من الإجابة

لغز جميل



Desiĝner لست بارعا يبدو أنك عبقريا
نورت اللغز بروعة التفكير

فعلا مقدار الربح في الحصان الأول 9
ومقدار الخسارة في الحصان الثاني 11
وبالتالي خسر 11- 9 = 2 جنيه

جميلة الشرق
04-03-18, 06:57 PM
الإجابة بالتفصيل
التكلفة مجهولة نفرض لها رمز س
في الحصان الاول
س + 0.10 = 99
1.10 س = 99
س = 99 / 1.10
تكلفة الحصان الاول = 90
مقدار الربح 99 – 90 = 9 جنيه

في الحصان الثاني
س - 0.10 = 99
0.90 س = 99
س = 99 / 0.90
تكلفة الحصان الثاني = 110
مقدار الخسارة 110 – 99 = 11 جنيه
11 – 9 = 2 جنيه


SEO by vBSEO 3.6.1